Zraněného Sadílka nahradil v nominaci reprezentace na Euro Ševčík3Foto© irozhlas.cz

Zraněného Sadílka nahradil v nominaci reprezentace na Euro Ševčík

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Praha - Nominaci české fotbalové reprezentace na nadcházející mistrovství Evropy v Německu doplnil záložník Petr Ševčík. Trenér Ivan Hašek třicetiletého středopolaře pražské Slavie zařadil na uvolněné místo na soupisce po Michalu Sadílkovi, který se v sobotu zranil při jízdě na tříkolce v závěru soustředění v Rakousku. Národní tým o tom informoval na webu FAČR.

Ševčík figuroval mezi náhradníky, Hašek jej vybral z několika variant, které pro post defenzivněji laděného středního záložníka měl. Hráč s 15 starty za reprezentační "áčko" se k mužstvu připojí ve čtvrtek dopoledne před odletem do dějiště turnaje. Český celek odcestuje do Hamburku, kde bude mít během turnaje základnu, v plném počtu 26 hráčů. UEFA navýšila kvótu z původních 23 hráčů.

Ševčíka čeká druhý velký turnaj v kariéře. Slávistický záložník bude jedním ze sedmi hráčů v nominaci, kteří se představili na minulém Euru před třemi lety, kde mužstvo ještě pod vedením tehdejšího trenéra Jaroslava Šilhavého došlo do čtvrtfinále. Ševčík, který v kariéře často zápolí se zraněními, nastoupil v obou zápasech vyřazovací fáze v základní sestavě.