SlunečnoPraha13°
Trump se stal terčem zjevného pokusu o atentát, uvedla FBI2Foto© e15.cz

Trump se stal terčem zjevného pokusu o atentát, uvedla FBI

, 7 novinky, 3 zhlédnutí

Washington/West Palm Beach - Bývalý americký prezident Donald Trump se dnes stal terčem zjevného pokusu o atentát. Podle médií to uvedl americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI), který se zabývá incidentem v Trumpově golfovém klubu na Floridě, kde se ozvala střelba. Republikánský kandidát na prezidenta v listopadových volbách zhruba před devíti týdny už jeden pokus o atentát přežil.

Americká média dnes informovala, že v blízkosti golfového resortu bývalého prezidenta Trumpa se dnes střílelo, exprezident je ale v pořádku. To posléze potvrdila Tajná služba Spojených států (USSS) i sám Trump.

Incident se stal ve městě West Palm Beach na Floridě. Podezřelý se zbraní ve stylu sovětské útočné pušky kalašnikov porušil bezpečnostní perimetr u golfového hřiště, což přimělo agenty Tajné služby k zahájení střelby. Muž zbraň upustil a odjel vozem typu SUV, než byl v sousedním okrese zadržen, uvedla agentura AP s odvoláním na své zdroje v bezpečnostních složkách. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.