SlunečnoPraha20°
Povodně mají pátou oběť, pohřešuje se osm lidí, oznámil Rakušan3Foto© lidovky.cz

Povodně mají pátou oběť, pohřešuje se osm lidí, oznámil Rakušan

, 10 novinky, 3 zhlédnutí

Česko se kvůli intenzivním a vytrvalým srážkám potýká se záplavami. Nejvážnější je situace na severu Moravy a Slezska, kde evakuovali tisíce lidí včetně pacientů některých nemocnic. Povodně mají v Česku pět potvrzených obětí. Moravskoslezský a Olomoucký kraj vyhlásily stav nebezpečí, který jim umožní lépe a rychleji reagovat.

Rozvodněné řeky jsou i v dalších krajích, zlepšila se prognóza pro Moravu, na severu probíhají odklízecí práce. Opava patří k nejvíce postiženým městům v Moravskoslezském kraji, škody se odhadují na miliardy korun. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) radil přípravu evakuačního zavazadla. Jak se správně zabalit? Čtěte zde. Co tuto mimořádnou meteorologickou situaci způsobilo? Čtěte zde.

Extrémní deště a povodně v Česku

Povodně v Česku již mají pátou oběť. Bez dalších podrobností to ve středu večer v debatě na CNN Prima News řekl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Nadále se podle něj pohřešuje osm lidí. Čtvrtou obětí se ve středu stala sedmdesátiletá žena, jejíž tělo nalezli policisté v Kobylé nad Vidnavkou na Jesenicku. Další tři mrtví jsou z Moravskoslezského kraje.