SOUHRN 3. KOLA: Třinec s Brnem padl v nájezdech, Vary přetlačily Spartu a Olesen sestřelil Pardubice© sport.ceskatelevize.cz

SOUHRN 3. KOLA: Třinec s Brnem padl v nájezdech, Vary přetlačily Spartu a Olesen sestřelil Pardubice

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

Bez bodu jsou hokejisté Olomouce i po třetím kole extraligy, v němž podlehli Vítkovicím 1:7. Další body nepřidala ani Sparta, která v Praze prohrála s Karlovými Vary 1:2. Až v prodloužení udolala Mladá Boleslav 2:1 Plzeň. Pardubice poprvé v sezoně ztratily, hattrickem se na jejich debaklu 1:6 v dresu Českých Budějovic podílel Dán Nick Olesen. Obhájce titulu z Třince hrál s brněnskou Kometou na svém ledě 1:1 a prohrál v samostatných nájezdech.

Hokejisté Karlových Varů zvítězili na ledě Sparty 2:1 a dočkali se prvních gólů i bodů v nové sezoně. Brankou a asistencí k tomu přispěl finský obránce Tarmo Reunanen. Domácí zkorigovali výsledek 71 sekund před koncem díky Kryštofu Hrabíkovi. Sparta po úvodní výhře nad mistrovským Třincem prohrála podruhé za sebou. Energie ve vzájemných zápasech uspěla potřetí v řadě.

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)Branky a nahrávky: 59. K. Hrabík (Kemiläinen, Krejčík) – 34. Reunanen (Šalda, Černoch), 48. Gríger (Reunanen, Salsten). Rozhodčí: Hribik, Sýkora – J. Svoboda, Klouček. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. Diváci: 8539.