PolojasnoPraha20°
Pražské letiště má dál problémy s výdejem zavazadel na příletu5Foto© ct24.ceskatelevize.cz

Pražské letiště má dál problémy s výdejem zavazadel na příletu

, 5 novinky, 5 zhlédnutí

Pražské letiště se v posledních dnech potýká s problémy s odbavováním zavazadel. Polovina zavazadel z problémových letů už je ale na cestě za majiteli v destinacích. Zbytek Letiště Václava Havla pošle podle mluvčí Kláry Divíškové v průběhu středy. Lidé v předchozích dnech čekali na své kufry i několik hodin. Může za to nedostatek personálu a hustý letní provoz. Nadále přetrvávají problémy s výdejem zavazadel.

Divíšková ve středu uvedla, že s nakládkou zavazadel letiště problémy aktuálně neeviduje, naopak problémy s výdejem kufrů při příletu ještě přetrvávají. „Komplikace se podařilo stabilizovat díky posílení personálních kapacit při nakládce a vykládce zavazadel z řad administrativních pracovníků Letiště Praha. V dalších týdnech dojde k navýšení kapacit díky spolupráci s personálními agenturami,“ řekla.

Letiště Praha zřídilo telefonickou linku 220 111 444 pro cestující, kterým do cílové destinace nedorazilo zavazadlo. Linka bude fungovat do odvolání. „Letiště Praha doporučuje všem cestujícím, kteří se budou potýkat s delším čekáním při vyzvednutí svého zavazadla v Praze, aby vyplnili reklamační formulář na přepážce handlingové společnosti, která se o zavazadla stará,“ řekla mluvčí.