PolojasnoPraha27°
ŽIVĚ: ME ve vodním slalomu v Tacenu s Prskavcem a Přindišem2Foto© sport.ceskatelevize.cz

ŽIVĚ: ME ve vodním slalomu v Tacenu s Prskavcem a Přindišem

, 7 novinky, 3 zhlédnutí

Ve slovinském Tacenu vrcholí ME vodních slalomářů a slalomářek. Ve finále C1 start ještě čeká Váaclava Chaloupka, jež může zabojovat o kvalifikaci do Paříže. Jiřímu Prskavci šance na start i na kanoi unikla. V ženském finále se Gabriela Satková, která si již zajistila start na Hrách v Paříži, blýskla ziskem stříbrné medaile. Zvítězila Němka Andrea Herzogová. Přímý přenos sledujte na programu ČT sport a na ČT sport Plus.

V rozhodující jízdě si Satková připsala dvě sekundy navíc za dotyk branky, ale rychlým časem se zařadila do čela pořadí. Její výsledek nakonec překonala jen Herzogová, jež nechybovala a porazila ji o 3,80 sekundy. Bezprostředně po závodu byla před Satkovou ještě na druhém místě Francouzka Angele Hugová, která však dostala dodatečně padesátisekundovou penalizaci a propadla se na devátou pozici.

Gabriela Satková nastupovala jako poslední ve chvíli, kdy bylo jasné, že její kolegyně z české reprezentace do bojů o medaile neprojdou a že rozhodne už kvalifikační jízda. Potřebovala porazit Kneblovou, která na vedoucí Angele Hugovou z Francie ztrácela 7,68 sekundy. Mistryně Evropy z roku 2020 Gabriela Satková se sice zdržela před osmnáctou brankou, kde pak měla i dotek, přesto byla o 1,81 sekundy rychlejší než Kneblová.