PolojasnoPraha26°
Rekordně teplý víkend vystřídá ochlazení s deštěm nebo sněžením2Foto© echo24.cz

Rekordně teplý víkend vystřídá ochlazení s deštěm nebo sněžením

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Rekordně teplý víkend vystřídá v tomto týdnu v Česku výrazné ochlazení. Návrat k letním teplotám je v nadcházejících dnech podle meteorologů vyloučený, teploty přes den vystoupají asi nejvýše na deset až 13 stupňů Celsia a v noci bude mrznout. Objeví se déšť nebo přeháňky, a ve vyšších polohách může sněžit. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes večer navíc zesílí vítr, který v Čechách může v noci a v úterý dosáhnout v nárazech rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

O víkendu se teploty za slunečného počasí dostaly místy na skoro 27 stupňů. Dnes bylo v Česku převážně zataženo s deštěm a nejvýše kolem 18 stupňů. "Další ochlazení přijde v úterý za další studenou frontou. Na hory se vrátí sněhové srážky a od středy budou teploty na našem území podprůměrné. Opětovné oteplení je přitom v nejbližších dnech vyloučené," uvedli meteorologové na síti X. Podle výstrahy meteorologů bude dnes večer od západu zesilovat západní vítr a slábnout bude v úterý odpoledne.