DéšťPraha15°
Letná bude hostit extraligové zápasy pod širým nebem3Foto1Video© sport.cz

Letná bude hostit extraligové zápasy pod širým nebem

, 5 novinky, 5 zhlédnutí

Z pohledu české extraligy se bude jednat o sedmé a osmé utkání pod širým nebem v historii, poslední tři se však konala mimo české území. Naposledy letos v únoru nastoupily Karlovy Vary a Plzeň k západočeskému derby u skokanského můstku v německém Klingenthalu. V Česku se „venku“ naposledy utkaly v lednu 2016 Brno a Sparta na fotbalovém stadionu za Lužánkami.

WHG se měly původně uskutečnit již v roce 2020 ve Špindlerově Mlýně pod sjezdovkou ve Svatém Petru. Akce, na níž se měly představit tehdy prvoligové Kladno s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem proti Vrchlabí a extraligové týmy Hradce Králové se Spartou, byla ale dvakrát odložena kvůli pandemii koronaviru a vládním opatřením. Částečnou náhradou byl poté exhibiční Souboj legend v O2 areně, který připomněl český triumf na olympiádě v Naganu.

„Zápasy pod širým nebem jsou příjemným zpestřením extraligy a jsme rádi, že kluby se k jejich organizaci staví pozitivně. O akci jsme jednali několik měsíců, i proto, že projekt zahrnuje hned tři země, není koordinace úplně jednoduchá,“ řekl ředitel extraligy Martin Loukota. Účast německých týmů není ještě oficiálně potvrzená, ale nic by ji nemělo ohrozit.