SlunečnoPraha20°
Po srážce vlaků v Praze 35 zraněných, jeden ze strojvůdců nadýchal dvě promile3Foto© zpravy.aktualne.cz

Po srážce vlaků v Praze 35 zraněných, jeden ze strojvůdců nadýchal dvě promile

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Praha - Na viaduktu v pražské Libni se dnes ráno srazily dva osobní vlaky, v nichž cestovalo přes 200 lidí. Zdravotníci po srážce ošetřili a převezli do nemocnic 35 převážně lehce zraněných, měli hlavně úrazy hlavy či končetin. Některé zraněné hasiči převáželi z mostu pomocí výškové techniky, ostatní cestující dovezl evakuační vlak do Vysočan.

Strojvedoucí vlaku společnosti KŽC před srážkou podle Drážní inspekce minul návěstidlo zakazující jízdu. Policie uvedla, že byl v zácviku. Strojvůdce druhého vlaku Českých drah (ČD), který srážku zřejmě nezavinil, na místě nadýchal téměř dvě promile. Pokud pití alkoholu prokážou další vyšetření, ČD ho propustí. ČD zahájily i mimořádnou kontrolu strojvedoucích.

Škoda podle prvních odhadů přesáhne 31 milionů korun.

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal uvedl, že osobní vlak směřující z Čakovic na Masarykovo nádraží dnes v 7:36 na Odbočce Balabenka nedovoleně minul vjezdové návěstidlo s návěstí zakazující jízdu. Poté zezadu narazil do stojícího osobního vlaku ČD na trase Milovice - Praha Masarykovo nádraží. Příčinu a okolnosti mimořádné události vyšetřuje Drážní inspekce.