Skoro jasnoPraha13°
Pastrňák zazářil v pravou chvíli, postup Bostonu trefil v prodloužení3Foto3Video© irozhlas.cz

Pastrňák zazářil v pravou chvíli, postup Bostonu trefil v prodloužení

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

New York - David Pastrňák zařídil Bostonu v rozhodujícím sedmém utkání gólem v prodloužení výhru 2:1 nad Torontem a postup do druhého kola play off NHL. Snížila se tak šance, že si česká hokejová hvězda a jeho spoluhráč Pavel Zacha zahrají na domácím mistrovství světa. Sezona v zámoří naopak skončila Davidu Kämpfovi.

Pastrňák odpověděl nejlepším možným způsobem na kritická slova trenéra Bostonu Jima Montgomeryho. Kouč po posledním utkání uvedl, že lídři musí být na ledě nejlepší a že musí vymyslet víc. Jmenoval právě Pastrňáka, který se stal hrdinou sedmého duelu. Havířovský rodák byl nejrychleji u nahozeného puku, který se odrazil příhodně před branku, neukvapil se a bekhendovou kličkou spustil euforii v táboře Bruins.

"Snaží se z každého hráče vytáhnout to nejlepší. Očekával víc. Souhlasil jsem, že musím být lepší," řekl ke kritice Pastrňák, první hvězda zápasu. Vypálil čtyřikrát, připsal si dokonce i dva hity. "Byl velmi dynamický," ocenil Montgomery českého kanonýra a doplnil, že odehráli nejlepší utkání série.