Lotyši se nadechli k další senzaci, Kanaďané ale semifinále ve třetí třetině otočili4Foto© sport.aktualne.cz

Lotyši se nadechli k další senzaci, Kanaďané ale semifinále ve třetí třetině otočili

, 4 novinky, 5 zhlédnutí

Kanadští hokejisté zvítězili v semifinále mistrovství světa v Tampere nad Lotyšskem 4:2 a budou útočit na 28. titul. Svěřenci trenéra Andrého Tourignyho sice dvakrát prohrávali, ale nakonec slavili čtvrtý postup do finále za sebou. Naposledy triumfovali předloni v Rize. Vítěznou branku vstřelil v čase 48:56 osmnáctiletý útočník Adam Fantilli a 43 sekund před koncem v power play potvrdil výhru do prázdné branky Scott Laughton.

"Ve čtvrtek (proti Finsku) jsme nedali fanouškům příležitost, aby se dostali do varu, ale dnes Lotyši dvakrát vedli a měli příznivce v zádech. My jsme se s tím však vyrovnali. Musím ocenit tým za to, jak zvládl třetí třetinu. Řekli jsme si, že musíme být trpěliví. Nebyl důvod být nervózní. Stříleli jsme, chodili jsme do brány a díky tomu jsme to otočili," řekl webu IIHF kanadský obránce Tyler Myers.

Do první šance se dostal v 2. minutě kanadský obránce Justin Barron, který z pozice mezi kruhy Arturse Šilovse nepřekonal. Lotyšský gólman si poradil i pokusem Jacka Quinna a střelou Scotta Laughtona z otočky.