ZataženoPraha17°
Islámský stát vyzval před čtvrtfinále Ligy mistrů k útokům na stadiony© zpravy.aktualne.cz

Islámský stát vyzval před čtvrtfinále Ligy mistrů k útokům na stadiony

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Madrid/Paříž - Teroristická organizace Islámský stát (IS) zveřejnila výhružnou ilustraci, ve které vyzývá k útokům na stadiony, kde se dnes a ve středu odehrají fotbalové zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů. Informovala o tom španělská agentura Europa Press. Hrozba se týká stadionů v Paříži, Londýně a Madridu, které očekávají desítky tisíc fanoušků. Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin ohlásil výrazné posílení bezpečnostních opatření před středečním zápasem v Paříži. Britská policie zase ujistila veřejnost, že má připraven "robustní" policejní plán.

Média spřízněná s organizací Islámský stát začala šířit grafiku, na které je zobrazen zakuklený muž se samopalem v ruce a napsané názvy stadionů, kde se hrají fotbalové zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů. "Všechny je zabijte," vyzývá nápis na ilustraci potřísněné červenou barvou.

Zápasy čtvrtfinále Ligy mistrů se odehrají dnes a ve středu na dvou stadionech v Madridu a také v Londýně a Paříži. Španělské úřady nesdělily, že by měly nějaké konkrétní poznatky o možných útocích. Podle odborníků by však ilustrace mohla oslovit takzvané osamocené útočníky a další radikály.