SlunečnoPraha13°
Češi jdou na Slováky s Málkem v brance, Kantner si odbyde premiéru2Foto© sport.ceskatelevize.cz

Češi jdou na Slováky s Málkem v brance, Kantner si odbyde premiéru

, 9 novinky, 3 zhlédnutí

Také poslední utkání šestidílné série přípravných zápasů národní tým výsledkově zvládl a v Euro Hockey Challenge zůstal stoprocentní. Česká reprezentace zvítězila v Bratislavě 4:1 a navázala na předchozí triumf v Trenčíně (4:2). Svěřence trenéra Radima Rulíka čekají před domácím šampionátem už jen České hokejové hry, které v příštím týdnu nabídne ČT sport a ČT sport Plus od čtvrtka do neděle.

Vyrovnaný zápas rozhodla situace ze 48. minuty, kdy českému útoku vyšel protiútok a v přečíslení vstřelil vítězný gól Petr Kodýtek po nahrávce Ondřeje Kovařčíka. Kodýtek navíc dorazil necelých sedm minut před koncem volný puk v brankovišti po předchozí střele Jakuba Rychlovského do tyče a upravil na 3:1. Pojistku přidal do prázdné brány kapitán Roman Červenka.

Za nerozhodného stavu přitom mohli jít do vedení Slováci, jenže Lukáš Cingeľ nastřelil ve 41. minutě v přesilové hře levou tyč brány Jakuba Málka. Byl to právě slovenský útočník brněnské Komety, jenž na konci druhé třetiny srovnal na 1:1 v předchozí početní převaze pět na tři.