ZataženoPraha11°
Boleslav - Transinvest 2:0. Středočeši uspěli. Trefili se Ladra a Kušej2Foto© sport.cz

Boleslav - Transinvest 2:0. Středočeši uspěli. Trefili se Ladra a Kušej

, 7 novinky, 3 zhlédnutí

Mladoboleslavští vítězně oslavili návrat do evropských pohárů po pěti letech. Na cestě do hlavní soutěže musejí vyřadit tři soupeře, skupinu si zahráli pouze v letech 2006 a 2007 v tehdejším Poháru UEFA. V případě postupu přes vítěze Litevského poháru narazí ve 3. předkole na lepšího z dvojice Hapoel Beer Ševa - Černo More Varna.

Trenér David Holoubek udělal oproti sobotní ligové porážce 0:2 v Jablonci dvě změny v základní sestavě, zůstal ale u rozestavení s třemi stopery. Od začátku opět nastoupil kapitán Marek Matějovský, jenž se ve věku 42 let, sedm měsíců a pět dní stal nejstarším českým fotbalistou v evropských pohárech. O necelé dva měsíce překonal loňský rekord Josefa Jindřiška z Bohemians 1905.

Do utkání vstoupil aktivněji Transinvest, který úvodní desetiminutovku strávil převážně na útočné polovině před svým asi dvacetičlenným "kotlem" fanoušků. První střelu na bránu si připsal v 23. minutě brazilský útočník Devens, nedůrazný pokus nejlepšího střelce litevské ligy Trmal bez problémů chytil.