DéšťPraha16°
Známý dětský psycholog Radek Ptáček zmizel. Byl nalezen mrtvý© domaci.hn.cz

Známý dětský psycholog Radek Ptáček zmizel. Byl nalezen mrtvý

, 6 novinky, 5 zhlédnutí

Policisté prof. PhDr. Radka Ptáčka, Ph.D. našli v hotelu ve Vinohradské ulici v úterý v odpoledních hodinách. „Ohledáním těla bylo předběžně ze strany kriminalistů vyloučeno cizí zavinění a byla u zemřelého nařízena soudní pitva, která určí přesnou příčinu smrti. V současnosti kriminalisté pracují s verzí, že šlo o sebevraždu,“ sdělila Aha! mluvčí policie Michaela Richterová s tím, že více informací s ohledem na vyšetřování nelze poskytnout.

Psycholog Ptáček o konci školního roku. Proč se děti bojí vysvědčení? (červen 2024)

V den, kdy bylo vyhlášeno pátrání, se navíc na jeho profilu objevilo vyjádření plné emocí. „Kdybych měl říct, po 25 letech v psychologii, co je v životě důležité? Láska, láska, láska... Vlastně nic jiného. Pečujte o vztahy, protože jedině vztahy vám dají dobrý život. A jestli bych měl definovat to, co v životě opravdu zabíjí, je to samota... Samota vás zničí,“ napsal mimo jiné na Facebooku.

Odchod profesora zaskočila známé tváře i jeho kolegy. „Byl nejenom skvělým klinickým psychologem, prvním profesorem v tomto oboru, psychoterapeutem a soudním znalcem, ale také dlouholetým vedoucím oddělení vzdělávání České lékařské komory (ČLK),“ uvedla ČLK. Tragickou událost zaznamenala i vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Šimáčková Laurenčíková. „Byl velkým zastáncem mnoha důležitých změn na poli lidských práv a ochrany zejména té nejzranitelnější části naší společnosti. Byl mi dlouholetou oporou v tématu nepřijatelnosti fyzických trestů na dětech,“ napsala zmocněnkyně.