ZataženoPraha16°
Věra Jourová je ztělesněním banálního a byrokratického zla, napsal Elon Musk© echo24.cz

Věra Jourová je ztělesněním banálního a byrokratického zla, napsal Elon Musk

, 5 novinky, 0 zhlédnutí

Miliardář a jeden z nejbohatších lidí na světě Elon Musk se ostře pustil do české eurokomisařky pro hodnoty a transparentnost. "Věra Jourová je ztělesněním banálního a byrokratického zla," napsal Elon Musk v příspěvku na sociální síti X. Reagoval tím mimo jiné na slova Jourové, že on sám nedokáže rozlišovat mezi dobrem a zlem a že je propagátorem zla.

"Věra Jourová je ztělesněním banálního byrokratického zla," napsal v krátkém příspěvku americký miliardář. Reagoval tak na jiný příspěvek, v němž se píše o možných pokutách pro jím vlastněnou platformu X ze strany Evropské unie a také o vyjádřeních končící české eurokomisařky pro server Politico.

Jourová, která se s Muskem často rozcházela v názoru na fungování sociálních sítí, v něm uvedla, že se sice s třiapadesátiletým miliardářem nikdy nesetkala osobně, ale i bez toho by řekla, že "ze všech šéfů, které jsem potkala, je jediný, který není schopen rozlišovat dobro a zlo". Vyjádřila také přesvědčení, že sociální síť X je nyní hlavním centrem šíření antisemitismu.