Skoro jasnoPraha13°
Souček a Coufal byli u debaklu West Hamu v derby na Stamford Bridge6Foto© sport.aktualne.cz

Souček a Coufal byli u debaklu West Hamu v derby na Stamford Bridge

, 20 novinky, 3 zhlédnutí

Kanonádu Chelsea zahájil 21. ligovým gólem Palmer a znovu se osamostatnil na druhém místě v tabulce střelců za Haalandem z Manchesteru City, který má na kontě o čtyři branky více. V prvním poločase se trefili i Gallagher a Madueke, po změně stran dvakrát skóroval Jackson. Druhý gól deset minut před koncem dal senegalský útočník po Součkově ztrátě míče na polovině Chelsea. Trenér West Hamu David Moyes nezvítězil na Stamford Bridge ani na 19. pokus.

Chelsea vyhrála deváté z posledních jedenácti domácích utkání a posunula se na sedmé místo s dvoubodovou ztrátou na poslední pohárovou příčku. Před "Blues" se může vrátit Manchester United, pokud v pondělí porazí Crystal Palace. West Ham z posledních čtyř kol získal jen bod a za Chelsea teď zaostává o pět.

Brighton rozhodl o vítězství tři minuty před koncem. Joao Pedro sice neproměnil penaltu, ale z dorážky už brankáře Olsena překonal. Domácí ukončili sedmizápasovou sérii bez vítězství. Aston Villa po druhé ztrátě za sebou má stále sedmibodový náskok na pátý Tottenham, který má dva zápasy k dobru.