Silné bouřky na Moravě mají jednu oběť4Foto© echo24.cz

Silné bouřky na Moravě mají jednu oběť

, 11 novinky, 14 zhlédnutí

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, nepřežil jeden člověk. V Českém Těšíně zabil padající strom padesátiletou ženu. Podle hasičů spadl na stan umístěný na volné ploše. Kvůli bouřkám je omezená silniční i železniční doprava v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Na silnice a tratě popadaly stromy, někde byly problémy s dodávkami elektrického proudu.

Bouřka způsobila nejvíce problémů na Ostravsku. Z celkem 597 událostí, kterými se hasiči zabývali, jich 283 připadalo na okres Ostrava, naopak nejklidnější byla situace na Novojičínsku, kam hasiči vyjížděli v souvislosti s počasím ke čtyřem případům, sdělila mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová. Především odstraňovali spadlé stromy, čerpali vodu ze zatopených sklepů nebo provizorně opravovali poškozené střechy domů.

Padající strom zabil padesátiletou ženu v Českém Těšíně. „Žena, kterou zasáhl, na místě podlehla poraněním, jež byla neslučitelná se životem. Zasahující lékař zdravotnické záchranné služby již pouze mohl konstatovat smrt,“ konstatoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.