Šest lidí zemřelo při izraelském úderu v centrálním Bejrútu, uvedly tamní úřady3Foto© irozhlas.cz

Šest lidí zemřelo při izraelském úderu v centrálním Bejrútu, uvedly tamní úřady

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

Bejrút - Nejméně šest lidí zemřelo a sedm bylo zraněno při nočním izraelském vzdušném úderu v centrální oblasti Bejrútu, informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na libanonské ministerstvo zdravotnictví. Svědci agentur AFP i Reuters v centru hlavního města slyšeli masivní výbuch, který otřásl i okolními budovami. Jde o druhý izraelský úder přímo na území hlavního města za poslední zhruba dva týdny, kdy Izrael zahájil rozsáhlé nálety proti militantnímu libanonskému hnutí Hizballáh na území Libanonu.

Dnešní noční úder se podle libanonských úřadů odehrál ve čtvrti Bašura, která leží v těsné blízkosti centra města a sídla parlamentu. Agentura AFP s odvoláním na svůj zdroj blízký Hizballáhu napsala, že terčem bylo středisko první pomoci Hizballáhu. Agentura Reuters poznamenala, že ze všech dosavadních izraelských úderů v hlavním městě měl tento nejblíže k sídlu libanonské vlády.

První záběry na sociálních sítích, na něž upozornil server The Times of Israel, ukazovaly výrazné poškození budovy a požár ve druhém patře.