Skoro jasnoPraha14°
Putin vyzval tajnou službu FSB k potlačování těch, kteří chtějí rozdělit Rusko2Foto© tyden.cz

Putin vyzval tajnou službu FSB k potlačování těch, kteří chtějí rozdělit Rusko

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

Ruský prezident Vladimir Putin při úterním setkání s vedením Federální bezpečnostní služby (FSB) řekl, že kontrarozvědka by měla i nadále zasahovat proti těm, kteří chtějí rozdělit Rusko. K posílení bezpečnosti Ruska by podle něj měla využít zkušenosti, které její příslušníci získali při plnění úkolů na Ukrajině. Informovala o tom agentura TASS.

"Musíme odhalit a potlačit nezákonné aktivity těch, kteří se snaží využívat separatismus, nacionalismus, neonacismus a xenofobii jako zbraň," uvedl Putin na zasedání rady FSB. Podle něj dochází v ruské společnosti k pokusům aktivizovat "všechnu tu verbež" s cílem rozdělit zemi. Řekl také, že Západ se snaží "oživit buňky extremistů a teroristů" a jeho "starých přátel" v Rusku.

Putin dále nařídil, aby FSB držela pod zvláštní kontrolou rusko-ukrajinskou hranici a postavila překážky, které by zamezily možnosti pronikání ukrajinských sabotážních skupin do Ruska. "Úkol čelit teroristické hrozbě je stále aktuální. Za poslední rok se počet takových trestných činů zvýšil," řekl Putin s tím, že Ukrajina se uchyluje k používání teroristických metod.