PolojasnoPraha25°
První útok rozložil Brity. Červenka přihrál na čtyři góly, na dva Sedlákovi2Foto© reflex.cz

První útok rozložil Brity. Červenka přihrál na čtyři góly, na dva Sedlákovi

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Další tři body do tabulky skupiny A, se kterými se počítalo. Nastřádáno jich má český tým nyní patnáct. V utkání s Velkou Británií zazářil první útok a výrazně přispěl k vítězství 4:1. Roman Červenka odehrál velký zápas, když zapsal čtyři asistence. Lukáš Sedlák dvakrát skóroval a připsal si jednu přihrávku. Mezi střelce se zapsali i Jakub Krejčík a Ondřej Kaše. Do zápasu zasáhl hned po příletu ze zámoří Martin Nečas, ale nebodoval.

Příjezd Nečase znamenal změny v útočných formacích. Forvard Caroliny Hurricanes se přidal ke druhému útoku po bok Ondřeje Paláta a Davida Tomáška. Dominik Kubalík se tedy posunul do třetí formace vedle Daniela Voženílka a Matěje Stránského. Ze sestavy vypadl David Kämpf zřejmě následkem hitu soupeře v předchozím utkání s Rakouskem.

V první třetině podle očekávání dominovali Češi. Jako první se přihlásila o slovo první útočná formace. Roman Červenka hned po patnácti sekundách mířil přesně k tyčce Bena Bownse, ale britský gólman stihl zakročit. Duel s Červenkou o chvíli později také vyhrál, ale u dorážky byl nejrychleji Sedlák a otevřel skóre.