SlunečnoPraha20°
Praha zdraží platby za odtahy vozidel4Foto© zpravy.aktualne.cz

Praha zdraží platby za odtahy vozidel

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Odtahy má na starosti městská organizace Správa služeb hlavního města Prahy. Existuje jich několik druhů. Vedle standardního je ještě takzvaný neúplný, kdy je automobil již naložen, ale řidič dorazí na místo před odjezdem odtahového vozu. V takovém případě se cena z dvanácti set padesáti korun zvýší na dva a půl tisíce korun. Zpětný odtah nastává, když řidič ponechá auto v místě, kde se například opravuje silnice, a po skončení oprav správa služeb vůz vrátí na místo. U těchto případů se platba zvýší z tří tisíc osmi set na sedm tisíc korun.

Posledním typem je takzvaný technický úkon, který se využívá zejména při čištění ulic. Překážející vozidlo je dočasně umístěno na odtahový vůz, který poodjede. Za to nyní řidiči platí 1300 korun, podle návrhu se má cena zvýšit na dva tisíce čtyři sta korun.

V případě parkování odtažených vozidel nyní řidiči platí za první až třetí započatý den dvě stě padesát korun a následně čtyři sta korun, navýšení počítá s jednotnou platbou pět set korun za den. Od 181. dne se částka sníží na padesát korun denně, což zůstane stejné jako dosud.