ZataženoPraha11°
Nymburk porazil Ústí a znovu vede ligu, Brno klopýtlo s Kolínem2Foto© idnes.cz

Nymburk porazil Ústí a znovu vede ligu, Brno klopýtlo s Kolínem

, 4 novinky, 5 zhlédnutí

Nymburk v Ústí nad Labem dlouho tahal spíše za kratší konec provazu, ale v závěru třetí čtvrtiny devítibodovou šňůrou od stavu 63:65 definitivně překlopil skóre na svoji stranu. Ondřej Sehnal přispěl ke čtvrté výhře mistra za sebou 23 body a 10 asistencemi, Luboš Kovář zaznamenal 19 bodů a 10 doskoků a trefil pět ze 14 nymburských trojek. Severočeši nezopakovali prosincový úspěch, kdy šampiony doma dokázali porazit (96:83).

Brněnský lídr šel v první čtvrtině do dvouciferného náskoku, ale už od druhé čtvrtiny byli častěji ve vedení kolínští basketbalisté. V koncovce normální hrací doby Kameron Chatman trojkou vyrovnal na 82:82 a na druhé straně kolínský kapitán Adam Číž poslední útok neproměnil, ale nastavení patřilo hostům. Dali v něm pět tříbodových košů, z toho čtyři Ondřej Šiška, který do té doby neměl na kontě ani bod.

Kolín porazil Brno na čtvrtý pokus poprvé v sezoně, Rashard Odomes k tomu přispěl 30 body, Jakub Petráš vytvořil s 21 doskoky rekord sezony a přidal 14 bodů. Domácím lídrem byl s 23 body Danilo Djuricic, Viktor Půlpán přidal 14 bodů a 11 asistencí. Vítězové základní části prohráli podruhé z posledních tří zápasů.