SlunečnoPraha13°
Necheme připustit nedisciplinovanost. Zápas s Dánskem bude o koncentraci, říká trenér Suchopárek2Foto© irozhlas.cz

Necheme připustit nedisciplinovanost. Zápas s Dánskem bude o koncentraci, říká trenér Suchopárek

, 7 novinky, 4 zhlédnutí

Klíčový kvalifikační duel o postup na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let je tady. Lvíčata hrají ve Vejle s domácím Dánskem. Seveřané vedou skupinu I, stejně jako na Velšany ztrácejí Češi na čtvrté pozici tři body, ale vítězstvím by mohli s jedním utkáním k dobru vše zvrátit. O bod je před českými mladíky ještě Island. Dánové začali lépe. V 28. minutě uklidil míč do branky střelou z voleje zpoza šestnáctky William Boving. Záhy po startu druhého poločasu zvýšili Mika Biereth a z penalty Oliver Sorensen. Další hřebík přitloukl Thomas Kristensen. Přímý přenos vysílá ČT sport a ČT sport Plus.

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka v pátek po téměř půlroce načali druhou polovinu kvalifikačních bojů. Na stadionu beznadějně poslední Litvy prohrávali, po obratu ve druhém poločase však zvítězili 2:1. V kvalifikaci bodovali počtvrté za sebou, vyhráli ale teprve ve druhém z pěti duelů.

V domácím utkání s Dány loni v říjnu čeští mladíci remizovali bez branek, i když od 8. minuty hráli bez vyloučeného Matěje Juráska. Seveřané v pátek v šestém kvalifikačním duelu poprvé nebodovali, na Islandu prohráli v oslabení 2:4.