DéšťPraha16°
Muchová postoupila do čtvrtfinále US Open4Foto© sport.aktualne.cz

Muchová postoupila do čtvrtfinále US Open

, 13 novinky, 4 zhlédnutí

Osmadvacetiletá Muchová, která od loňského US Open nehrála takřka deset měsíců kvůli zraněnému zápěstí, porazila finalistku letošního Roland Garros a Wimbledonu Paoliniovou za 69 minut. Uspěla i ve čtvrtém vzájemném utkání. V dnešním zápase přišla jen jednou o servis, soupeřčino podání získala čtyřikrát. Příště narazí na Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, která porazila Caroline Wozniackou z Dánska 6:2, 3:6, 6:3.

„Jsem ráda, že jsem opět vyhrála ve dvou setech. Byl to těžký a zrádný zápas. Nevím proč, ale byla jsem na začátku nervózní. Celou dobu jsem se na kurtu necítila nejlíp. Ale potom, jak se mi ji podařilo brejknout a držet celou dobu servis, jsem si začala víc chodit pro své míče. Také mi to tam padalo. Jsem ráda, že to fungovalo, i když jsem se necítila úplně skvěle,“ řekla novinářům Muchová.

Do grandslamového čtvrtfinále postoupila pošesté v kariéře. Jejím maximem je loňská finálová účast na Roland Garros. Paoliniová prohrála s českou soupeřkou na druhém turnaji „velké čtyřky“ po sobě. Ve wimbledonském finále nestačila na Barboru Krejčíkovou.