Krejčíková a Siniaková ovládly Indian Wells, Alcaraz ve finále vyzve Medveděva2Foto© idnes.cz

Krejčíková a Siniaková ovládly Indian Wells, Alcaraz ve finále vyzve Medveděva

, 4 novinky, 5 zhlédnutí

Ve finále prestižního podniku, který je označován za pátý grandslam, české tenistky porazily brazilsko-německý pár Beatriz Haddadová Maiaová, Laura Siegemundová 6:1, 6:7, 10:7 a vyhrály i jedenáctý zápas v letošním roce.

České deblistky už v minulosti získaly trofeje ze všech čtyř grandslamů, vloni jako sedmý pár v historii zkompletovaly triumfem na US Open kariérní Grand Slam, společně vyhrály Turnaj mistryň a mají i olympijské zlato. Titul z Indian Wells jim ale dosud unikal, maximem byla finálová účast v roce 2019. Naposledy v roce 2021 vypadly ve čtvrtfinále, vloni kvůli zranění Krejčíkové nestartovaly.

V Indian Wells vyhrály jako druhý ryze český pár po Janě Novotné s Helenou Novotnou (1990). Společně získaly 15. titul v kariéře, třetí na turnaji nejvyšší kategorie WTA1000, na který čekaly téměř dva roky od Madridu 2021. Siniaková, jež aktuálně drží 68 týdnů v řadě místo světové jedničky, přidala do sbírky 22. trofej ve čtyřhře. Krejčíková, momentálně dvojka deblového pořadí WTA, má titulů ze čtyřhry 16.