SlunečnoPraha13°
Hradec Králové zaplatí za doping tří hokejistů pokutu dva miliony, hrozilo ale i vyloučení z extraligy4Foto© irozhlas.cz

Hradec Králové zaplatí za doping tří hokejistů pokutu dva miliony, hrozilo ale i vyloučení z extraligy

, 6 novinky, 5 zhlédnutí

„Posuzování skutku a ukládání trestu se řídilo směrnicí pro kontrolu a postih dopingu v České republice. Na jejím základě má řídící orgán soutěže klubu uložit přiměřenou sankci ve chvíli, kdy jsou více než dva hráči shledáni vinnými z porušení antidopingových pravidel,“ řekl ředitel soutěže Martin Loukota ČTK s tím, že ve hře byla celá řada trestů.

Východočeši mohli dostat podle disciplinárního řádu extraligy napomenutí, pokutu, mohli přijít o body, zápas mohl být zkontumován nebo jim mohly být odebrány stříbrné medaile, které v sezoně 2022/23 získali. Klub mohl být i vyloučen ze soutěže nebo mu komise mohla uzavřít stadion.

„Nejvíce disciplinární komise zvažovala aplikovatelnost a realizovatelnost trestu. Nakonec klubu udělila pokutu ve výši dvou milionů korun a zkontumovala čtvrté utkání semifinále play off,“ uvedl Loukota. Změna výsledku pro Mountfield nic neznamenala, zápas na domácím ledě prohrál 1:2.