Skoro jasnoPraha19°
Historická show na pláži. Na koncert Madonny v Riu přišlo 1,6 milionu lidí2Foto© echo24.cz

Historická show na pláži. Na koncert Madonny v Riu přišlo 1,6 milionu lidí

, 4 novinky, 3 zhlédnutí

Akce byla předem označována za „historickou událost“. Madonna na svých oficiálních internetových stránkách uváděla, že půjde o největší show v její 40leté kariéře. Dosud byl podle návštěvnosti největším koncertem ten z roku 1987 v pařížském Parku Sceaux, na který dorazilo 130 tisíc diváků.

V Riu někteří fanoušci dorazili na místo i s několikadenním předstihem, aby získali dobré místo. Mnozí kotvili na desítkách lodí poblíž pláže a diváci se tísnili i v apartmánech na pláži. Někteří pořádali domácí večírky v jasně osvětlených bytech a hotelech na pobřeží. Nad hlavami létaly vrtulníky a drony. Podél pláže bylo rozmístěno 18 zvukových věží, aby všichni účastníci dobře slyšeli.

Královna popu, celá v černém, se objevila před 23:00 místního času (v neděli 04:00 SELČ) a podle agentury AFP ihned uvedla davy do varu interpretací písně Nothing Really Matters. Koncert začal s téměř 50minutovým zpožděním a trval přes dvě hodiny. Nechyběly ani klasické hity jako Like a Virgin, Hung Up a Like a Prayer. Na pódiu se k Madonně připojilo i brazilské pěvecké duo Anitta & Pabllo Vittar a mladí hudebníci ze škol samby.