ZataženoPraha12°
Dopravu v Česku komplikuje sníh, vítr i náledí. Dálnice D1 na Vysočině je neprůjezdná2Foto© zpravy.aktualne.cz

Dopravu v Česku komplikuje sníh, vítr i náledí. Dálnice D1 na Vysočině je neprůjezdná

, 5 novinky, 5 zhlédnutí

Dálnice D8 je zhruba od 6:00 neprůjezdná mezi 79. a 80. kilometrem za Ústím nad Labem ve stoupání k tunelům Libouchec a Panenská. Kolony se vytvořily také na výjezdu z Ústí nad Labem na Teplice. Kamiony ucpaly rovněž silnici 15 v Trnovanech na Litoměřicku ve směru na Českou Lípu. Ledovka je na Chomutovsku u obce Droužkovice, sníh leží na dálnici D7. Pouze se zvýšenou opatrností jsou sjízdné menší silnice v Krušných horách.

V Královéhradeckém kraji ráno na silnicích zůstával rozbředlý sníh nebo jeho zbytky. Místy se vytvořilo náledí. Nejvíce nehod se stalo na Rychnovsku a Trutnovsku. V Janově na Rychnovsku havaroval autobus, nehoda se obešla bez zranění. Autobus havaroval i na zledovatělé silnici I/37 u Nového Rokytníku na Trutnovsku.

Mezi Starým Rokytníkem a Radčí na namrzlé silnici bouralo pět aut. Bez zranění skončila srážka dvou osobních aut a nákladního auta na silnici u Solnice na Rychnovsku. Se zraněním je naopak nehoda u Deštného v Orlických horách, auto tam sjelo ze stráně. Kamion uvázl na zledovatělé silnici I/14 u Rtyně v Podkrkonoší.