PolojasnoPraha21°
Bouzková postoupila v úvodním kole Roland Garros, do akce půjde Krejčíková2Foto© sport.cz

Bouzková postoupila v úvodním kole Roland Garros, do akce půjde Krejčíková

, 10 novinky, 5 zhlédnutí

Zatímco první set byl jasnou záležitostí Bouzkové, ve druhém 29. nasazená Kuděrmětovová smazala ztrátu 1:4. Další dva gamy ale opět patřily pětadvacetileté české hráčce. Dvaačtyřicátá hráčka žebříčku Bouzková postoupila do druhého kola Roland Garros teprve podruhé, čtyřikrát na pařížské antuce skončila v prvním kole. Její další soupeřkou bude 135. hráčka světa Jana Fettová z Chorvatska.

Dvaatřicátá nasazená Siniaková porazila hráčku z poloviny druhé stovky žebříčku Gálfiovou za 1:53 hodiny herního času. Utkání bylo v prvním setu na více než hodinu přerušeno kvůli dešti. V druhém setu Siniaková se soupeřkou, jež se do hlavní soutěže dostala jako „lucky loser“ z kvalifikace, prohrávala už 1:4. Vývoj česká tenistka otočila, a i když za stavu 5:4 utkání nedopodávala, tie-break ovládla jasně 7:3. Rodačka z Hradce Králové postoupila v Paříži do 2. kola pošesté v kariéře, její příští soupeřkou bude buď domácí Francouzka Chloé Paquetová, nebo Ruska Diana Šnajderová.

Na Roland Garros se dnes představí ještě vítězka z roku 2021 Barbora Krejčíková, která se utká se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou.