Babiš odmítl povolební koalici s ODS3Foto© echo24.cz

Babiš odmítl povolební koalici s ODS

, 8 novinky, 1 zhlédnutí

Babiš uvedl, že by za ideální považoval situaci, kdy by hnutí ANO získalo 2,4 milionu hlasů, což je stejné množství, jaké obdržel v loňských prezidentských volbách. Podle něj by takové množství hlasů přineslo 44 procent volební podpory.

„Potřebujeme mít maximum hlasů, těch 2,4 milionu, to by bylo skvělé, tak, aby nás nikdo neobešel, a v podstatě abychom mohli vládnout s nějakou tolerancí,“ řekl Babiš. Dodal, že v takovém případě by ANO mohlo vládnout s podporou některé menší strany.

Babiš se rovněž vyjádřil k možným koalicím po volbách. Odmítl debatu o možné spolupráci s uskupením Stačilo!, které vede předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, a podobně se postavil k hnutí Motoristé sobě. O spolupráci s SPD prohlásil, že nezná jejich program, a proto není schopen odpovědět, zda by bylo možné s nimi spolupracovat. Na otázku, zda si umí představit Róberta Šlachtu, senátora a předsedu hnutí Přísaha, jako ministra vnitra, Babiš pouze odpověděl: „Co on chce, není až tak podstatné, jako podstatné je to, co my chceme.“