Zabiják z Golden State. Americký expolicista se přiznal k 13 vraždám3Foto© novinky.cz

Zabiják z Golden State. Americký expolicista se přiznal k 13 vraždám

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

„Dvaatřicet let jsem doma nezůstávala sama,“ uvedla Michelle Cruzová-Whiteová, mladší sestra Janelle Cruzové, která se stala jednou z obětí kalifornského vraha Josepha DeAngela. Když ji 3. května 1986 našla umlácenou doma, nemohla tušit, že se jedná o jeho poslední známou oběť.

Přestože se Michelle i její matka snažily žít dál, myšlenka, že vrah jejich nejbližší chodí volně po světě, je ničila. Janelle Cruzová, osmnáctiletá servírka, byla nalezena mrtvá se stopami po znásilnění. Obličej i čelist měla rozmlácenou natolik, že nebylo možné určit totožnost. Přestože se jako u mnoha dalších případů kalkulovalo především se zlomenými srdci tajných obdivovatelů či bývalých partnerů, obviněn nakonec nebyl nikdo a případ byl odložen. „Já i moje matka jsme žily v neustálém strachu,“ dodala Cruzová.

Vrah, který si napříč kalifornskými okresy vysloužil přezdívky jako „Východní násilník“ či „Noční stalker“, se stal známým pro míru sadismu a krutosti, se kterou k obětem přistupoval. „Toto je skutečná verze Hannibala Lectera. Bezcitný, inteligentní, sadistický mnohonásobný vrah,“ řekla novinářům státní zástupkyně Anne Marie Schubertová.