Starosta Řeporyjí chce vybudovat pomník vlasovcům, ruská ambasáda protestuje4Foto© novinky.cz

Starosta Řeporyjí chce vybudovat pomník vlasovcům, ruská ambasáda protestuje

, 14 novinky, 4 zhlédnutí

Starosta Řeporyjí a „protekční spratek“ Pavel Novotný (ODS) chce postavit pomník osvoboditelům své obce - vlasovcům. „Podle norimberského tribunálu byl Vlasov zločinec,“ vzkázali Ruskové do Řeporyjí. Z toho si ale Novotný nic nedělá. Na twitteru si rýpl jak do ruské ambasády, tak do samotného prezidenta Ruska Vladimira Putina.

Novotný zveřejnil „oficiální stanovisko MČ Praha Řeporyje k varování velvyslanectví RF před zbudováním pomníku vlasovcům“. „Řeporyje jako suverénní městská část považují stanovisko velvyslanectví RF za vměšování se do vnitřních záležitostí MČ, ale dočasně jej mají tzv. na salámu! MČ dále upozorňuje velvyslance RF, že jako zástupce státu adorujícího maršála Koněva - hanbu Rudé armády a vraždící zrůdu, která má na rukou krev tisíců nevinných civilistů, není v Řeporyjích - osvobozených 6.5.1945 vlasovci - vítán, stejně jako prezident RF Vladimir Putin,“ vzkázal Novotný.

Právě odjeli z @channelone_rus , Первый канал je nejsledovanější TV v Rusku. 10 ráno seč jdu onair. Počítám, že nestřihnou ani jednou. Ptali se nečekaně skoro jen na Koněva. Řekl jsem asi 15x "vraždící monstrum", 8x masakry civilistů(5xHUN,3xMLR), 4x válečný zločinec, 3x zrůda..