Podnikatelem roku se stal majitel 3D tiskáren Průša6Foto© echo24.cz

Podnikatelem roku se stal majitel 3D tiskáren Průša

, 7 novinky, 6 zhlédnutí

Poradenská firma EY (dříve Ernst & Young) pořádá soutěž ve světě od roku 1986. Aktuálně se koná téměř v 50 zemích, v Česku letos pojednadvacáté. Průsa bude v červnu reprezentovat Česko na světovém finále soutěže v Monte Carlu, které se letos uskuteční on-line.

"Jednatřicetiletý Průša, který na základě rozhodnutí poroty letos v celostátním klání zvítězil, je historicky nejmladším reprezentantem ČR, který bude naši zemi reprezentovat na světovém finále soutěže. To se z důvodu pandemie uskuteční virtuálně," uvedla vedoucí partnerka EY v ČR Magdalena Souček. Průša je podle ní cennou inspirací pro všechny nejen pro své vynikající podnikatelské výsledky, ale i pro svůj aktivní přístup a pomoc při řešení pandemie covid-19.

Průša se už jako mladý zhlédl ve 3D tisku. Zapojil se do mezinárodního projektu, začal jezdil po světě a přednášet a stále častěji se mu ozývali nadšenci s tím, že chtějí sestavit 3D tiskárnu přímo od něj. Tou dobou studoval na VŠE, ale škola ho nebavila. V roce 2012 proto studium ukončil a ve 22 letech založil firmu na výrobu 3D tiskáren. Začínal ve sklepě na pražském Smíchově s půjčkou 200 000 Kč od otce.