ZataženoPraha15°
Nejvyšší žalobce Pavel Zeman ve středu oznámí své rozhodnutí o kauze Čapí hnízdo14Foto© domaci.ihned.cz

Nejvyšší žalobce Pavel Zeman ve středu oznámí své rozhodnutí o kauze Čapí hnízdo

, 64 novinky, 2 zhlédnutí

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman ve středu na tiskové konferenci oznámí, jak rozhodl ohledně takzvané kauzy Čapí hnízdo, v níž šlo o údajný dotační podvod. V pozvánce na tiskovou konferenci to v úterý uvedl mluvčí zastupitelství Petr Malý. Nejvyšší žalobce může zrušit usnesení o zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO), čímž by trestní stíhání pokračovalo, nebo usnesení o zastavení stíhání potvrdit, a případ tak definitivně ukončit.

"Na tiskové konferenci nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman oznámí své rozhodnutí ve věci přezkumu usnesení o zastavení trestního stíhání v takzvané kauze Čapí hnízdo a přiblíží důvody tohoto rozhodnutí," uvedl mluvčí.

Trestní stíhání Babiše i dalších v případu zastavilo pražské městské státní zastupitelství v půlce září. Šéf MSZ Martin Erazím tehdy sdělil, že společnost Farma Čapí hnízdo splňovala podmínky definice malého a středního podniku. Právě pro ně přitom byla určena padesátimilionová evropská dotace, kterou farma v létě 2008 získala.