PolojasnoPraha19°
Krejčí si v NBA vylepšil střelecké maximum, jeho 19 bodů ale i tak Atlantě nestačilo a prohrála4Foto1Video© sport.aktualne.cz

Krejčí si v NBA vylepšil střelecké maximum, jeho 19 bodů ale i tak Atlantě nestačilo a prohrála

, 5 novinky, 4 zhlédnutí

Devatenáct bodů. Takový je po utkání s Charlotte střelecký rekord Víta Krejčího v NBA. Ani tak ale český basketbalista neslavil, jeho Atlanta totiž prohrála těsně 114:115. Poprvé od konce února nastoupil do utkání lídr Atlanty Trae Young, ani jeho čtrnáct bodů a jedenáct asistencí ale domácí nezachránilo.

Český reprezentant nastřílel devatenáct bodů za 33 a půl odehrané minuty, proměnil osm ze 14 střel včetně tří z osmi trojek a spolu se Srbem Bogdanem Bogdanovičem byl nejlepším střelcem domácího celku. Přidal také čtyři doskoky a dvě asistence. Radost z povedeného duelu mu ale pokazil Miles Bridges, který 3,8 sekundy před koncem zvrátil skóre na stranu Charlotte.

Hvězdný Young po zranění odehrál pouze něco přes 20 minut. Realizační tým se totiž v předstihu dohodl s týmovými lékaři na maximální zátěži 21 minut, kterou rozdělí do tří čtvrtin. "Cítím se dobře, ruka je v pořádku," řekl Young, jenž proměnil všech pět střel z pole.