ZataženoPraha14°
Denver vydřel v NBA postup do čtvrtfinále, Toronto začalo druhé kolo proti Philadelphii vítězně3Foto1Video© sport.aktualne.cz

Denver vydřel v NBA postup do čtvrtfinále, Toronto začalo druhé kolo proti Philadelphii vítězně

, 5 novinky, 3 zhlédnutí

Nuggets o postupu rozhodli velmi dobrým nástupem do rozhodujícího zápasu. Za úvodních 12 minut dovolili soupeři pouhých 13 bodů a vybudovali si dvouciferný náskok, který už nepustili ani v dramatické koncovce.

Bryn Forbes sice 52 vteřin před koncem snížil na rozdíl pouhých dvou bodů, ale vzápětí Jamal Murray vrátil svému týmu čtyřbodový náskok, na který už Spurs neměli odpověď. Murray byl s 23 body nejlepším střelcem utkání. Klíčovou postavou ale byl pivot Nikola Jokič, který zaznamenal triple double za 21 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. Zařídil tak Denveru postup do druhého kola play-off po deseti letech.

„Je to skvělé. Zaslouží si to všichni a především naši fanoušci. Vynikající pocit. Opravdu nás to baví a jsme výborná parta,“ řekl Murray. Pro Denver je to teprve třetí vyhraná série z posledních patnácti. Spurs naopak podruhé za sebou vypadli v prvním kole, což se jim stalo poprvé od osmdesátých let. Trenér Gregg Popovich tak bude mít více času na přípravu na zářijové mistrovství světa, kde povede americký výběr i proti české reprezentaci.