Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brno přejelo Ústí nad Labem, ve finále Českého poháru si zahraje s Děčínem

V pražské hale na Královce vrcholí Český pohár basketbalistů a je jisté, že k dosavadní pětici šampionů přibude další. Nikdo z účastníků Final Four zatím na triumf nedosáhl včetně lídra nejvyšší soutěže z Brna, který v semifinále deklasoval Ústí nad Labem 101:72. O cennou trofej se v neděli utká s Děčínem, jenž porazil 88:65 Kolín. Přímý přenos sledujte od 19:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Randy Culpepper v dresu Brna
zdroj: facebook.com/Basket Brno

Brno zdolalo Ústí nad Labem podruhé během týdne. V neděli totiž loupilo na jeho palubovce v ligovém utkání.

V tom pohárovém dominovalo od úvodního rozskoku a nakonec zvítězilo rozdílem 29 bodů. Spolehnout se mohlo zejména na patnáctibodovou dvojici Richard Bálint, Randy Culpepper. Slunetě nepomohlo ani 17 bodů nejlepšího střelce zápasu, kterým byl Spencer Svejcar.      

Od založení klubu v roce 2012 postoupilo Brno do pohárového Final Four podruhé, ale loni v Lounech prohrálo v semifinále s pozdějším šampionem Opavou a v duelu o třetí místo nestačilo na Pardubice. V lize však následně dosáhlo na první medaili a získalo bronz.

"Rozhodně to na palubovce nebylo tak jednoznačné, jak říká výsledek. Nečekali jsme, že Ústí porazíme o 30 bodů. Poslední utkání hrají ve formě, i když jsme u nich vyhráli," uvedl brněnský rozehrávač Viktor Půlpán.

"Šli jsme do toho s tím, že to nebude jednoduchý zápas. Jsem rád, jak jsme k tomu všichni přistoupili. Myslím, že celý tým podal skvělý výkon a je to vidět na výsledku. My si pro to zlato jdeme," prohlásil český reprezentant.

Děčín čeká čtvrté finále

Armex si rozhodující náskok vypracoval ve třetí čtvrtině a nad Kolínem zvítězil ve čtvrtém vzájemném střetnutí v sezoně potřetí. Finále budou Severočeši hrát počtvrté po letech 2012, 2015, 2016. Dovedl je do něj nejlepší střelec zápasu Anthony Walton, autor 21 bodů.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistů v Praze - semifinále:

Ústí nad Labem - Brno 71:102 (17:27, 34:56, 58:77)
Nejvíce bodů:
Svejcar 17, Martin 15, Pecka 12 - Bálint, Culpepper oba 15, Půlpán 12.

Kolín - Děčín 65:88 (10:18, 35:38, 51:67)
Nejvíce bodů: Odomes 16, Petráš 14, Mareš 12 - Walton 21, Nichols 19, M. Svoboda 17.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články