ŽIVĚ: Kanada - Slovensko. Prvním semifinalistou je Rusko3Foto© sport.ceskatelevize.cz

ŽIVĚ: Kanada - Slovensko. Prvním semifinalistou je Rusko

, 17 novinky, 5 zhlédnutí

Obhájci loňského stříbra vstupují do play-off mistrovství světa juniorů a, co je pro ně nejdůležitější, na zápasové soupisce svítí jméno Alexise Lafreniera. Předpokládaná jednička příštího draftu se zotavila z poranění kolene a připravila proti Slovensku první gól Barrettu Haytonovi. Další trefy přidali Connor McMichael a Jacob Bernard-Docker. Prvním semifinalistou jsou Rusové, kteří si poradili s nevyzpytatelnými Švýcary 3:1. Přímý přenos utkání Kanada - Slovensko sledujte na programu ČT a webu ctsport.cz.

Rusové výrazně přestříleli Švýcary

K popisu vývoje prvního čtvrtfinále stačí popsat jen druhou třetinu, v níž padly všechny branky zápasu. Rusové udávali ráz zápasu, když Švýcary přestříleli 36:15. Skóre otevřel důrazný forvard Dmitrij Voronkov úspěšnou dorážkou v přesilovce.

Pohotový Gaetan Jobin sice bekhendovým doklepnutém do branky vyrovnal, ovšem poté úřadovala sborná. V 35. minutě přišla rozhodující akce duelu, když přesnou přihrávku Grigorije Děnisenka využil Alexandr Chovanov. V závěru druhé dějství dovršil výsledek v přesilové hře opět Voronkov.