Vrána ozdobil debut za Detroit vítězným gólem, trefil se i Voráček5Foto3Video© sport.aktualne.cz

Vrána ozdobil debut za Detroit vítězným gólem, trefil se i Voráček

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil ve své premiéře za Detroit vítězný gól při výhře 4:1 nad Chicagem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal i Jakub Voráček, který pomohl Philadelphii brankou k vítězství 2:1 po nájezdech v Pittsburghu. Boston i díky dvěma přihrávkám Davida Pastrňáka a jedné asistenci Davida Krejčího porazil New York Islanders 4:1.

Detroit rozhodl ve druhé třetině, v níž otočil skóre v rozmezí 25. až 32. minuty na 3:1. Vrána, jehož Red Wings získali před uzávěrkou přestupů z Washingtonu, dal druhý gól týmu z úniku. Český útočník se dostal do sóla poté, kdy naskočil na led z trestné lavice a rychlý protiútok zakončil střelou švihem nad vyrážečku Kevina Lankinena.

"Bylo to důležité. Když se od vás čekají góly a prosadíte se hned v prvním zápase, může se vám dýchat trochu lépe. Tlak neroste. Věřím, že mu gól hodně pomůže," uvedl trenér Detroit Jeff Blashill k Vránovi, jenž před gólem odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě. "Trochu jsem se bál, že jej nebudu mít k dispozici, pokud by se hrálo čtyři na čtyři. Ale chtěl jsem, aby hrál po konci oslabení s Larkinem a Zadinou. Vyšlo to skvěle," těšilo ho.