PolojasnoPraha17°
Vrána dal desátý gól sezony, Hathawayovi hrozí trest za plivnutí2Foto1Video© sport.aktualne.cz

Vrána dal desátý gól sezony, Hathawayovi hrozí trest za plivnutí

, 4 novinky, 9 zhlédnutí

Útočník Jakub Vrána vstřelil v pondělním utkání NHL desátý gól sezony, kterým pomohl Washingtonu k domácí výhře 5:2 nad Anaheimem. V zápase se strhla v závěru druhé třetiny mela, ve které plivl Garnet Hathaway na Erika Gudbransona. Útočník Capitals dostal trest ve hře a hrozí mu ještě další postih od disciplinární komise formou zastavení činnosti nebo pokuty.

Washington udeřil už po 50 sekundách hry trefou Richarda Pánika a faul na Vránu potrestal v přesilové hře Alexandr Ovečkin. V momentě, kdy Chandler Stephenson zvýšil na 3:0, se stal rozbuškou hromadné strkanice tvrdý atak domácího hráče Brendana Leipsice na Dereka Granta. Nejaktivnější byl Hathaway, který se během krátké chvíle popral s Grantem a poté se pošťuchoval s Nickem Ritchiem a Gudbransonem.

Když se zdálo, že už se situace uklidnila, a rozhodčí se snažili hráče od sebe oddělit, udeřil Gudbranson překvapivě Hathawaye, který si jeho zákrok nenechal líbit a oplatil mu ho nečekaným způsobem - plivnutím do tváře. Sudí celou roztržku ještě zkoumali u videa, než vynesli tresty pro všechny aktéry.