Voráček připravil jediný gól Flyers, asistovali i Faksa a Chlapík3Foto© sport.aktualne.cz

Voráček připravil jediný gól Flyers, asistovali i Faksa a Chlapík

, 5 novinky, 2 zhlédnutí

Útočník Jakub Voráček přihrál ve středečním utkání NHL na jediný gól Philadelphie, která doma podlehla Washingtonu 1:2 po samostatných nájezdech. Kladenský odchovanec se v rozstřelu neprosadil. Radek Faksa se podílel přihrávkou na vítězství Dallasu 3:1 v Calgary. Filip Chlapík podpořil asistencí výhru Ottawy 4:2 na ledě New Jersey.

Voráček se blýskl ve 47. minutě krásnou indviduální akcí. Český útočník zavezl puk ze středního do útočného pásma, vyhnul se Radko Gudasovi a v přečíslení dva na jednoho přihrál Claudeu Girouxovi, který zblízka vyrovnal. Voráček odstartoval rozstřel, ve kterém si sice položil Bradena Holtbyho, ale bekhendovou kličku nedotáhl a přestřelil. Nájezdy rozhodl Jevgenij Kuzněcov.

Faksa nejdříve trnul ve třetí třetině na trestné lavici. Český útočník obdržel za faul vysokou holí 2+2 minuty a Calgary rychle snížilo na 1:2. Druhou polovinu trestu ale Dallas ubránil a jeho výhru zpečetil při hře bez brankáře svým druhým gólem v zápase Joe Pavelski, jemuž Faksa přistrčil ve středním pásmu puk. V brance poražených dostal přednost Cam Talbot před Davidem Rittichem.