Veslaři Dukly nebudou kvůli nákaze startovat na Primátorkách2Foto© idnes.cz

Veslaři Dukly nebudou kvůli nákaze startovat na Primátorkách

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Loděnice pražské Dukly na Císařské louce je z preventivních důvodů uzavřena. Po pozitivním testu na covid-19 jednoho z veslařů absolvovali testy i lidé, kteří s ním byli kontaktu a podle výsledků bude rozhodnuto o dalším postupu. Dukla se o víkendu nepředstaví v hlavním závodě Axa Primátorek a po 40 letech skončí její vítězná série v kategorii mužských osmiveslic.

"Momentálně situaci řešíme se šéflékařem Dukly. Ještě nevíme, kolik lidí má pozitivní test," řekl vedoucí trenér armádního klubu Václav Maleček. Před polednem měl potvrzený jeden pozitivní nález. "Do loděnice teď nikdo nechodí. Připravují se dále jen lidi, kteří odjeli na Slapy," uvedl Maleček.

Z Prahy již začátkem týdne poté, co se podezření na nákazu koronavirem objevilo, odjeli Ondřej Synek a Jakub Podrazil. "Vím, že mezi veslaři je pár nakažených a nechci riskovat kontakt s nikým z nich. I proto jsem se rozhodl trénovat v ústraní a připravovat se sám, abych mohl jet nejen Primátorky, ale také mistrovství Evropy," uvedl Synek.