Útočník zabil ve slovenské škole člověka, policie ho zastřelila3Foto© idnes.cz

Útočník zabil ve slovenské škole člověka, policie ho zastřelila

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

Bratislava - Mladý útočník dnes zabil na základní škole v severoslovenském městě Vrútky jednoho člověka, usmrceným je zástupce ředitelky. Policie proti němu použila zbraň a na útěku ho zastřelila, informovala slovenská média. Podle serveru Denníku N útočník, kterým byl 22letý zaměstnanec školy, pobodal ještě další dva dospělé a dvě děti, všichni byli převezeni do nemocnice v nedalekém Martině. Jaký byl motiv jeho činu, zatím není jasné.

Jak uvedl server Aktuality.sk, zraněná je jedna z učitelek, která má bodné rány na hrudníku a břiše. V nemocnici jsou rovněž dvě děti, jedno z nich má bodné rány na hrudníku a břichu, druhé má řezné rány. Útočníkem byl údajně bývalý žák školy, který nikdy nebyl problémový.

"Vůči dospělému útočníkovi použili policisté donucovací prostředky - zbraň, poté útočník zahynul," uvedla policie. Televize TA3 uvedla, že zraněni byli i dva policisté. Ti podle reportéra stanice útočníka zabili asi 300 metrů od školy, když se z místa činu snažil utéct. Svědci popsali, že policie pachatele honila v ulicích nedaleko školy, pak zaslechli výstřely.