SlunečnoPraha20°
United vyhráli díky dvěma penaltám, trefili se Fernandes a Rashford© sport.cz

United vyhráli díky dvěma penaltám, trefili se Fernandes a Rashford

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Arsenal poslal do vedení po 19 minutách hry hlavičkou Rice. Těsně před přestávkou vyrovnal Wissa, který využil obrovské chyby brankáře Ramsdalea. Anglický gólman příliš dlouho váhal s rozehrávkou a konžský útočník ve skluzu usměrnil míč do sítě.

Ramsdale nastoupil proto, že jednička Arsenalu Raya hostuje právě z Brentfordu a nepomohl podle dohody chytat. Ve druhém dějství se částečně vykoupil dvěma dobrými zákroky proti Toneymu a Collinsovi. Arsenal dlouho sahal po druhé brance, až Havertz v 86. minutě skóroval hlavou. „Kanonýři“ vyhráli i osmé utkání v kalendářním roce, což se dosud povedlo pouze třem týmům (Manchesteru United v roce 2009, Liverpoolu v roce 2020 a Manchesteru City v roce 2021). Všichni tři následně vyhráli titul.

Obránce Evertonu Tarkowski už v desáté minutě v pokutovém území podrazil Argentince Garnacha a nařízenou penaltu proměnil domácí kapitán Fernandes. Výhodu pokutového kopu po faulu na Garnacha dostali domácí i v 36. minutě. Tentokrát se k míči postavil Rashford. Garnacho se stal prvním hráčem „Rudých ďáblů“, jenž vybojoval v jednom zápase Premier League dva pokutové kopy.