Spartu čeká v bitvě o Evropu Trabzonspor, možné soupeře znají už i v Jablonci a Boleslavi5Foto© sport.aktualne.cz

Spartu čeká v bitvě o Evropu Trabzonspor, možné soupeře znají už i v Jablonci a Boleslavi

, 9 novinky, 6 zhlédnutí

Fotbalisté Sparty Praha se ve 3. předkole Evropské ligy utkají s tureckým Trabzonsporem, v jehož kádru figuruje český reprezentační bek Filip Novák. Jablonec si v případě postupu z 2. předkola přes Pjunik Jerevan zahraje s vítězem duelu mezi anglickým Wolverhamptonem a severoirským týmem Crusaders, Mladá Boleslav v případě postupu přes Ordabasy Šymkent narazí na lepšího z dvojice arménský Alaškert a FCSB, bývalá Steaua Bukurešť. Pokud Plzeň ve 2. předkole Ligy mistrů vypadne s Olympiakosem Pireus, čekají ji v Evropské ligy Antverpy.

První zápasy 3. předkola se odehrají 8. srpna, odvety o týden později. Sparta a Jablonec by začaly doma, Plzeň a Mladá Boleslav na soupeřově hřišti. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Sparta měla jako jediná ze čtveřice českých klubů už před losem jistotu, že se představí ve 3. předkole Evropské ligy. Poté co UEFA tradičně rozdělila celky do několika skupin, připadalo pro Pražany v úvahu šest variant, z toho ve čtyřech případech šlo o vítěze dvojzápasu v 2. předkole. Sparta naposledy hrála skupinu pohárů v ročníku 2016/17, v posledních dvou ročnících vypadla hned na úvod v předkole.