PolojasnoPraha17°
Souček s Coufalem jsou v základu West Hamu, Barák začne na lavičce3Foto© sport.ceskatelevize.cz

Souček s Coufalem jsou v základu West Hamu, Barák začne na lavičce

, 4 novinky, 5 zhlédnutí

V nádherné fotbalové atmosféře se ve finále Evropské konferenční ligy mezi West Hamem a Fiorentinou hrál dlouho hodně dietní fotbal. Góly padaly až po poločase, kdy se nejdříve z penalty trefil Benrahma, ale Bonaventura za Fiorentinu vyrovnal. Ovšem v 90. minutě rozhodl zápas Bowen a West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem v sestavě slaví vítězství po výsledku 2:1. Antonín Barák v italském týmu nastoupil až v závěru. Připravujeme podrobnosti.

West Ham proměnil svou třetí účast ve finále velkého poháru a první od roku 1976 v druhé prvenství - navázal na triumf v tehdejším Poháru vítězů pohárů ze sezony 1964/65. Fiorentina v pátém evropském finále počtvrté prohrála, uspěla jen v ročníku 1960/61 v Poháru vítězů pohárů. "Kladiváři" si dnešním vítězstvím zajistili účast v příští sezoně Evropské ligy.

Finále fotbalové Evropské konferenční ligy v Praze:ACF Fiorentina - West Ham UnitedUnitedUnited 1:2 (0:0)

Branky: 67. Bonaventura - 62. Benrahma z pen., 90. Bowen. Rozhodčí: Del Cerro Grande - Cebrián Devis, Porrasová Ayusová - Martínez Munuera (video, všichni Šp.). ŽK: Mandragora, Duncan, Milenkovič, Amrabat - Benrahma, Adžuird, Bowen.