ZataženoPraha11°
Smršť přestupů v extralize. Dres mění Čiliak i Schwarz, posily hlásí i Sparta© sport.aktualne.cz

Smršť přestupů v extralize. Dres mění Čiliak i Schwarz, posily hlásí i Sparta

, 6 novinky, 2 zhlédnutí

PŘÍCHODY A ODCHODY – Co je nového v Mountfieldu HK? Hradec zatím sdělil jen dvě nové posily, o kterých už iSport.cz informoval v předešlých dnech. Jedná se o obránce Jeremieho Blaina ze Sparty a Bohumila Janka z Plzně. V klubu pak končí beci Tomáš Linhart, Oskars Cibulskis, Oscar Eklund, Petr Šidlík a Mislav Rosandič, který se dohodl na předčasném ukončení kontraktu a míří do Liberce.

V klubu nebudou pokračovat ani forvardi Michal Dragoun a Patrik Miškář, nad budoucností Lukáše Žejdla zatím visí otazník. To by ale od ambiciózního týmu nemělo být všechno! „Rádi bychom ještě do začátku sezony přivedli minimálně jednoho produktivního útočníka,“ uvedl pro klubový web generální manažer Aleš Kmoníček.

ODCHODY – Zlín oznámil zatím jen dva odchody. U Beranů končí dva zahraniční hráči – lotyšský obránce Ralfs Freibergs se stěhuje do Komety Brno a v klubu nebude pokračovat ani francouzský útočník Valentin Claireaux. Podrobnosti k jejich koncům přinesl na klubovém webu generální manažer Martin Hosták: „Měli jsme značný zájem, aby oba setrvali v našem klubu. Oběma jsme nabídli kvalitní smlouvu, kterou bohužel odmítli. Jejich rozhodnutí respektujeme, v naší situaci a možnostech nemůžeme konkurovat bohatším týmům z extraligy nebo z Evropy.“