ZataženoPraha13°
Schick potřeboval změnu. V Římě jsem nebyl šťastný, přiznal3Foto© sport.aktualne.cz

Schick potřeboval změnu. V Římě jsem nebyl šťastný, přiznal

, 6 novinky, 3 zhlédnutí

Fotbalový útočník Patrik Schick je rád, že z AS Řím odešel na hostování k bundesligovému lídrovi z Lipska. Třiadvacetiletý český reprezentant cítil, že po dvou letech v italské metropoli, kde nenaplnil vysoká očekávání, potřeboval změnit působiště.

"Cítil jsem, že potřebuju změnu. Necítil jsem se v Římě úplně šťastný, věděl jsem, že potřebuju změnit klima. Cítil jsem, že jestli se mám někam posunout, potřebuju změnu a potřeboval jsem se správně něčím nakopnout. Tohle je ideální krok," řekl novinářům Schick, který se momentálně připravuje s reprezentací na kvalifikační duely v Kosovu a Černé Hoře o postup na evropský šampionát 2020.

O Schicka se zajímaly i Fiorentina, Bergamo či Sampdoria Janov, odkud do Říma přestoupil. Prioritu ale pro něj představovalo Německo. "Od začátku jsem to směřoval k bundeslize, nechtěl jsem zůstat v Itálii. Rozhodoval jsem se podle toho, jakým fotbalem se tým prezentuje, jakým stylem chce hrát. Samozřejmě jsem slyšel skvělé reference na trenéra plus Liga mistrů. Těch pozitiv bylo strašně moc, proto jsem se rozhodl pro Lipsko," uvedl Schick.