Rekordní trest pro Radu za rasismus. Trenér Dukly nesmí osm měsíců na střídačku, zkusí se odvolat1Video© parlamentnilisty.cz

Rekordní trest pro Radu za rasismus. Trenér Dukly nesmí osm měsíců na střídačku, zkusí se odvolat

, 4 novinky, 4 zhlédnutí

Během nedávného fotbalového zápasu mezi Duklou Praha a Zbrojovkou Brno došlo na rasistické urážky.

„Dnes opět skvělá vizitka českého fotbalu na Julisce, kde Petr Rada přímo před rozhodčím řval na hráče soupeře, že je n*gr, a trenér zase cikán. A takhle my si tu žijeme,“ padlo k tomu na sociálních sítích. Slova vyřkl funkcionář brněnského klubu Petr Boháček.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace sáhla k exemplárnímu trestu. Na lavičce si trenér Rada posedí 8 měsíců. To je nevídané. Za rasistické urážky, které vypustil z úst. Navrch dostal pokutu 80 tisíc.

„Disciplinární komise LFA tomuto případu věnovala značnou pozornost a snažila se zajistit veškeré potřebné důkazní materiály, aby byla schopna objektivně rozhodnout. Na základě zprávy technického delegáta LFA a také dle záznamu z kamer bylo prokázáno, že kouč Dukly Praha Petr Rada skutečně směřoval směrem k lavičce Zbrojovky Brno urážku s rasistickým podtextem, a DK LFA ho proto potrestala zákazem činnosti na osm měsíců a pokutou 80 tisíc korun. Rozhodnutí není pravomocné a pan Rada má možnost se proti němu odvolat,“ sdělil předseda Disciplinární komise LFA Richard Baček.